Знакови

Изложба "Напуштање безбедног режима", Гете институт Београд

У београдском Гете институту у току је изложба радова студената предмета Трансмедијска истраживања и Дискурзивне праксе уметности и медија, на одсеку за Нове медије Факултета ликовних уметности у Београду под називом "Напуштање безбедног режима". Представљено је укупно двадесет радова дванаест ауторки и два аутора за које је заједнички проблемски приступ, истраживачки поступак и јасно профилисани ставови спрам данашњег постмедијског друштва. Изложба је замишљена и као практична провера стечених знања и вештина, тј. излазак из "безбедног режима" факултета и приказивање у реалном свету. Но, приказани радови су показали велику комуникативност пре свега захваљујући једноставности и духовитости које поседују. Такође, радови се баве свакодневним темама с којима се сви ми сусрећемо.

У оквиру изложбе организован је и округли сто с фокусом на разноликост и ширину дијапазона медијских и концептуалних решења примењених у изложеним радовима, а у контексту образовне матрице у оквиру које су радови настали. Медијатор разговора био је Стеван Вуковић.

Гости Знакова ће бити: студенткиње Тијана Петровић и Милица Билановић, и професор др Зоран Тодоровић, са предмета Трансмедијска истраживања.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво