Чекајући ветар

Еколошки магазин

Рибе из српских рибњака хране се увозном храном. Петар Мартиновић из Крагујевца смислио је начин да једу јефтиније, здравије и домаће - рециклажом органског отпада. Његова идеја је победила на шестом Националном форуму за Зелене идеје, у организацији Траг фондације.

Жива и већина њених једињења веома су токсични по људе и животну средину, а управо су човекове активности одговорне за повећање концентрације живе и њено испуштање у ланац исхране. Ово је глобални проблем и због тога је 2013. усвојена Минамата конвенција. О начинима на које је Србија укључена говори гошћа емисије Снежана Остојић Пауновић из Програма УН за развој (УНДП).

Додељене су награде за најиновативније пројектне идеје за ублажавање последица климатских промена. Позив на конкурс упућен је у оквиру пројекта Локални развој отпоран на климатске промене. Чућете Оливеру Дреновац и Ђорђа Самарџију .

Електроника се све више користи у здравственој контроли дрвећа. О томе говори Љубомир Попара из Покрета горана Србије.

У неколико дана, између одласка у пензију и 65. рођендана, умро је еколошки активиста Драган Печурица. Годинама се мирним протестима борио против загађења у Бачкој Тополи , тужили су га загађивачи, већина суграђана га, што због страха, што због незаинтересованости, није јавно подржавала, здравље му је било нарушено, али није одустајао.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи