Пут свиле

Из путописне збирке "Писма из Азије", Зука Џумхура

"Не знам зашто сам увек мислио да је Јерусалим на крају неке пешчане котлине и опкољен немим ћутањем сурових стена. Не знам зашто сам мислио да су све боје на палети јерихонског неба светлосмеђе и топле и да су сви звоници и торњеви бели и врло мали... Дуго сам, тако, веровао и да су воде Златног рога прозрачне и плаве и да је Црква светог Петра много већа него што ми је изгледала када сам је видео. Мислио сам да су пирамиде величанствене и саме као уклете и скамењене галије смрти у пешчаним таласима, жутим и сувим... Можда лутајући светом и останемо верни многим заблудама које је родило наше срце, али се свакога дана и с тугом растајемо од једне по једне слике коју је створлила наша машта."

Ове белешке Зука Џумхура из путописне збирке "Писма из Азије" део су данашњег "Пута свиле" у којем, уз нашег великог приповедача, обилазимо Израел. Музичко друштво правиће нам Рут Јаков, Елад Габај, Јасмин Леви, Хајтам Сафиа, кантор Емил Зрихан и група "Between Times".

Аутор емисије је Ивана Комадина

 

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво