Кон анима

Гошћа:Јелена Влаховић

 

Ове године се четврти пут у Израелу организује музичка радионица интернационалног карактера коју похађају млади вокални уметници широм света. Усавршавање траје две недеље под стручним надзором познатих светских вокалних педагога. Из Србије су у протекле три године предавања одржали наши оперски уметници Јасмина Трумбеташ Петровић и Јелена Влаховић, као и оперски редитељ Александар Николић и диригент Стефан Зекић.

Тим поводом гост у емисији Кон анима је првакиња Опере Народног позоришта у Београду Јелена Влаховић. Говориће о карактеристикама и садржају ове сада већ традиционалне манифестације као и о успешним младим вокалним уметницима који се већ појављују на многим сценама Европе. На крају сваке музичке радионице у Јерусалиму се организују концерти најбољих полазника. Наши представници који усавршавају студенте у Израелу, искористили су могућност да и нашој публици сваке године пруже прилику да чују најбоље извођаче и то на концертима у сали Задужбине Илије Коларца и нашем националном театру.

Прошлогодишње такмичење је уоквирено концертом у Београду јануара ове године, тако да ће у музичком делу данас, бити емитовани снимци неких од извођача који су завршили са успехом усавршавање у музичкој радионици у Јерусалиму.

Аутор емисије: Владислава Вуколић

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво