Гутенбергов одговор

У "Гутенберговом одговору" биће речи о новој књизи Стевана Тонтића "Христова луда" и "Сабраним делима Александра Ростовића".

Песничка књига "Христова луда" (Архипелаг) Стевана Тонтића у знаку је свођења животних рачуна лирског субјекта, који проговара из позиције некога ко се опрашта од овога живота, али и који га се, тим опраштањем, и сећа. Тако су и у овој Тонтићевој књизи смрт, рат, егзилантско искуство, али и љубав главне теме, подстакнуте различитим поводима да се о њима размишља. Ту је и круг песама о песницима и књижевницима (Андрић, Езра Паунд, Мандељштам...), о инспирацији њиховим животима и делима, о чему, поред наведеног, за Гутенбергов одговор разговарамо са нашим гостом.

Капитално издање Културног центра Новога Сада - "Сабрана дела Александра Ристовића", објављења у два тома, повод су да са Марјаном Чакаревићем, који је уз Ану Ристовић и Алена Бешића један од приређивача, разговарамо о раду на овом важном кјњижевном подухвату, концепцији "Сабраних дела", и, наравно, поезији Александра Ристовића. Разговор води Јована Милованчевић.

Уредница емисије Соња Миловановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво