Гутенбергов одговор

У "Гутенберговом одговору" биће речи о новој књизи Стевана Тонтића "Христова луда" и "Сабраним делима Александра Ростовића".

Песничка књига "Христова луда" (Архипелаг) Стевана Тонтића у знаку је свођења животних рачуна лирског субјекта, који проговара из позиције некога ко се опрашта од овога живота, али и који га се, тим опраштањем, и сећа. Тако су и у овој Тонтићевој књизи смрт, рат, егзилантско искуство, али и љубав главне теме, подстакнуте различитим поводима да се о њима размишља. Ту је и круг песама о песницима и књижевницима (Андрић, Езра Паунд, Мандељштам...), о инспирацији њиховим животима и делима, о чему, поред наведеног, за Гутенбергов одговор разговарамо са нашим гостом.

Капитално издање Културног центра Новога Сада - "Сабрана дела Александра Ристовића", објављења у два тома, повод су да са Марјаном Чакаревићем, који је уз Ану Ристовић и Алена Бешића један од приређивача, разговарамо о раду на овом важном кјњижевном подухвату, концепцији "Сабраних дела", и, наравно, поезији Александра Ристовића. Разговор води Јована Милованчевић.

Уредница емисије Соња Миловановић

број коментара 0 пошаљи коментар