Чекајући ветар

Еколошки магазин


Осиромашени уранијум је лажно оптужен за зрачење које изазива болести. Његова радиоактивност је ниска, а и без бомбардовања га има на њивама, у храни, па и у нашем организму. Има он и неодољивих својстава због којих је и стара Југославија имала са њим велике планове. Све ово никако не значи да је безазлен. Шта је осиромашени уранијум, које су његове карактеристике и како утиче на животну средину - говори проф.др Шћепан Миљанић.

Стопала на простору од тридесетак сантиметара имају 27 костију и 7000 нервних завршетака. Често их занемарујемо, носимо неадекватну обућу и не знамо да то може да утиче на комплетан организам : од болова у кичми до проблема са стомаком. Чућете Марију Радовић.

Мислимо да о крпељима све знамо, али чак и да је тако - добро је обновити знање, посебно сада када више времена проводимо у зеленилу. Шта треба, а шта не сме да се ради - говори др Ивана Беговић Лазаревић .

Не заборавите да дате свом организму воду. Према истраживању које је спровела Војно медицинска академија, 95 одсто наших грађана то заборавља. Ако имате проблема са вишком килограма немојте да пијете хладну воду - после ње се више једе. О правилном уносу воде, безбеднијем коришћењу компјутера, здравим сендвичима и путу до бујне косе и јаких ноктију говори прим.др Петар Боровић.

Чућете и причу о антиквитетима на Убу, које река Колубара доноси после поплава, као и о основним принципима ајурведе.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи