Чекајући ветар

Еколошки магазин

Некадашњи београдски клинци могли су да добију бесплатну карту за зоолошки врт у замену за кесу кестења. Звали су га "коњски кестен" јер се њиме хране папкари. Зову га и "балкански лепотан" због раскошне крошње и дивних цветова. Градско дрвеће дели скучени простор са људима, па им проредјују дрвореде, заливају их бетоном, оштећују машинама и аутомобилима. У свету арбори хирургија уступа место арбори култури. Ми смо, погађате, нехајни према ономе што имамо. Причу о дрвећу испричаће вам Љубомир Попара, који је већ пола века у Покрету горана Србије.

Кантонални суд у Новом Травнику поништио је дозволу за изградњу мини хидроелектране на реци Крушчици. Жене истоименог босанског насеља у Општини Витез протестовале су више од 300 дана, 24 сата дневно, по киши и сунцу, поред моста који се сада симболично зове Мост храбрих жена Крушчице. Често су се сукобљавале са полицијом која је покушавала да спречи протест. Сада су спремне да пруже подршку и другима који имају исти проблем. Чућете Тахиру Тиболд, председницу Месне заједнице Крушчица.

Грађани Винче и Иванова фотографисали су амбалаже различитих агрохемијских препарата код скелског прелаза Маријино поље, надомак плавних подручја Дунава ка Винчи, евидентираног станишта строго заштићених врста биљака и животиња. Готово сви препарати носе ознаку да су токсични по живи свет у води, а неколико има и акутно токсично дејство на пчеле и птице. О томе говори Александар Добрић из Омладинског удружења УНУ.

У организацији Једриличарског клуба Ада, у суботу ће бити одржана трећа по реду регата Belgrade Cruiser Cup 2018. Основна идеја овогодишње трке је популаризација спортског једрења у престоници, као и еколошки одговорног живота на води. Гости емисије су Ивана Срдановић и Милош Добросављевић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи