Знакови

Зборник радова "Нова повезивања - Од сцене до мреже", уредили др Јован Чекић и др Мишко Шуваковић, Факултет за медије и комуникације, Београд.

Пре пар месеци, Факултет за медије и комуникације издао је изузени зборник "Нова повезивања - Од сцене до мреже" у коме петнаестак истакнутих аутора, теоретичара и историчара уметности и филозофа, разматра позицију уметности у савременом свету. Другим речима, аутори кроз своје текстове покушавају да одговоре на бројна питања које савемени свет својим промена поставља пред уметнике и теоретичаре. Основна теза око које су се окупили аутори јесте да је некадашња сцена на којој се одвијао спектакл нестала и да је њено место заузела мрежа.

Прелазак биполарног света у мултиполарни, с акцентом на глобализам а уз развој технологија, произвео је мноштво нових односа попут постполитике или постистине, који од човека захтевају одсуство мишљења. У таквој ситуацији уметност бива маргинализована, тј. сведена на декор капитала.

Поводом издавања зборника Факултет за медије и комуникације организовао је 9. јуна конференцију на тему "Нова повезивања", на којој су учествовали аутори текстова.

Гост Знакова биће филозоф, др Јован Чекић, професор на Факултету за медије и комуникације.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво