Пут свиле

Ксар Гилан

 

Ксар Гилан, једна од најјужнијих тачака тунишанског дела пустиње је место за које познаваоци тврде да је одговарајуће одредиште за свакога ко тражи искутво које је јединствено, а које ипак не угрожава живот. Ова мала оаза са шаторским насељем Бедуина је место које изазива потребу за изолацијом. Било да прошетате по девичанским динама, слушате ветар у палмама, узмете камилу да на њој прођете Ерг и дођете до срушеног римског утврђења, неизбежно ћете осетити да пустиња има својство које надмашује све друге утиске - да код сваког, без изузетка, изазива осећање које је Пол Боулз дефинисао као "дубоко задовољство постојања у средини нечега што је апсолутно".

Управо у такво осећање покушаћемо да уронимо у данашњем Путу свиле, у музичком друштву тунишанских уметника Соние М'Барек, Кадије Ел Африт, Лофтија Бучнака, Ануара Брахема, Шаале Аалам и ансамбла Такт.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво