Пут свиле

Шпански гоничи говеда, вакероси, уз музику групе "Acetre"

Да би се постало каубој, уопште није потребно трагати за Дивљим западом. Довољно је упутити се на запад Шпаније, у покрајину Екстремадура, јер се баш ту, нимало случајно, може наћи све оно што подразмева мит о животу једног каубоја.

Шпански гоничи говеда, "вакероси", своја стада још увек надгледају заваљени у седлима на коњским леђима, прелазећи велике удаљености између зимске испаше у подножју планина, до летњих пашњака смештених високо у Сиера Гредос. Више од хиљаду година ова сеоба стада представља одговор на климатске услове које сами Шпанци описују као "три месеца зиме и девет месеци пакла".

Овом узбудљивом начину живота у Екстремадури, посветили смо Пут свиле. Музички рам за упознавање заната вакероса овог пута обезбедиће чланови групе Acetre из Екстрамадуре.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара