Aгора

Амерички председник као шеф дипломатије и врховни заповедник - студија Владимира Микића

Да ли су добро организовани политички систем, јака позиција извршне власти, а посебно председника САД, две јаке политичке партије које се смењују на власти, широка лична и политичка права и слободе грађана, најважнији фактори стабилности политичког система САД? Ове особености уставног права и политичког система по много чему најзначајније државе данашње међународне заједнице анализира и студија Амерички председник као шеф дипломатије и врховни заповедник

Ова студија освојила је престижну награду Фондације Миодраг Јовичић за најбољу докторску дисертацију у области уставног права и политичког система.

Владимир Микић дипломирао је и докторирао на Правном факултету Универзитета у Београду. Ангажован је као стручни сарадник у Сектору за студије и науку Универзитета у Београду на пословима признавања високошколских исправа стечених у иностранству.

Доторска дисертација Владимира Микића Амерички председник као шеф дипломатије и врховни заповедник, недавно је објављене у саиздаваштву Досије студија и Службеног гласника.

Тим поводом, наши саговорници су: др Милош Станић, Институт за упоредно право и Владимир Микић, аутор студије Амерички председник као шеф дипломатије и врховни заповедник.

Емисију уређује и води Снежана Бићанин.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара