Дигиталне иконе

Пројекат "Тврђава за све" и о представљању РТС-а на Међународном сајму технике

Поводом пројекта "Тврђава за све", који је недавно представљен на Калемегдану и којим се омогућава да глуве и наглуве особе на таблетима користе апликацију која пушта видео записе на српском знаковном језику, у данашњој емисији разговарамо о томе како глуве и наглуве особе могу да науче да користе технологије. Да ли могу да постану програмери и имају ли прилике за то? Колико им процес образовања омогућава укључивање у савремено технолошко окружење и како технологије могу да им културне садржаје учине приступачнијим?
Са нама уживо: Вера Јовановић, председница Асоцијације тумача српског знаковног језика, Михаило Гордић, Градска организација глувих Београда, Катарина Тодоровић, једна од троје студената који су направили апликацију и Ана Милићевић, координаторка Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука.

У другом делу емисије, са Међународног сајма технике у Београду јавља се колега Ранко Стојиловић, од кога ћемо чути шта очекује посетиоце на 62. Сајму и како се РТС представља на манифестацији која је ове године посвећена иновацијама и новим технологијима.

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво