Чекајући ветар

Еколошки магазин

 

Ана и Марко су ставили соларне панеле на кров куће и поруку Електродистрибуцији на бројилу. Био је јул, сунце је радило пуном паром, а бројило се окретало уназад. И ту је енергетска ефикасност добила по носу од Србије. Ана и Марко су хтели да ураде све по закону и прописима, али није имао ко да их упути. Електродистробуција им је киловате, које је сунце враћало у мрежу, наплаћивала скупље, а они су искључили панеле.

И у Хрватској би било исто, али Европска унија се понекад заинати да штити потрошаче. Сада је и једноставно и нормално имати соларне панеле, каже Едо Јеркић из хрватске Задруге за етично финансирање.

Коалиција 27 представила је пети по реду Извештај о путу Србије ка отварању Поглавља 27, са насловом: Извештај о (не)напретку и поднасловом: Паре на сунце! У име једанаест организација цивилног друштва, изложила га је Душка Димовић из Светског фонда за природу, а говорили су и Горан Триван, министар заштите животне средине и државни секретар Иван Карић.

Ирачани су тражили откуп за два наша белоглава супа. Нисмо им дали, али је то отворило питање потребе за већим бројем хранилишта, да птице у потрази за храном не би морале да одлазе предалеко. Гости емисије су Зоран Карић из Лиге за орнитолошку акцију и Саша Маринковић из Фондације за заштиту птица грабљивица.

"Борићи пасти неће!" – назив је протеста који су становници београдског насеља Петлово брдо организовали због најаве да ће шума борова бити посечена због изградње обилазнице. О томе говори Дејан Јовановић.

Изашао је нови број часописа ЕКОлист. Уз препоруку да га читате, чућете којим темама је овога пута посвећен.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи