Чекајући ветар

Еколошки магазин

Белгија још нема здравствено осигурање за кућне љубимце, као што га имају скандинавске земље, али иде се ка томе. Много младих људи завршава ветерину - више него што су потребе Белгије, али је мањак оних који желе да раде тежак посао са крупним животињама. О томе говори Ингрид Гилен, шеф Катедре за имаџин дијагностику Ветеринарског факултета у Генту, а о стању у Србији проф.др Данијела Кировска, продекан на Ветеринарском факултету у Београду. Неформалну Зелену посланичку групу у Скупштини Србије чине посланице и посланици из различитих странака, посвећени темама заштите животне средине и одрживог развоја. Како то функционише у пракси, чућете од посланице Наде Лазић.

Организације цивилног друштва често паралелно са институцијама раде исте послове - и резултати се разликују. Звездан Калмар из ЦЕКОРа, у чијем фокусу је енергетика, говори о квалитету ваздуха и неодлучности Србије да пређе на чистије изворе. Крајем године у нашем законодавству требало би да се нађе одредба "оцена прихватљивости", која би помогла да заштићена добра (п)остану заштићена. Колико и када је то могуће код нас, говори Тања Петровић из Младих истраживача Србије.

Архитектонски тим компаније Stattwerk представио је идејно решење за будући еко центар на Зеленом венцу - прву енергетски ефикасну зграду са зеленим фасадама у Србији, јавним видиковцем на крову, грађевину која подсећа на живу, пулсирајућу планину.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи