Знакови

Маја Миловановић "Студије среће / Мит о градитељу", Продајна галерија "Београд".

Настављајући (ре)конструкцију живота инжењера Луке Поповића, београдска уметница Маја Миловановић је у Продајној галерији Београд приказала нови циклус слика "Мита о градитељу" под називом "Студије среће". Реч је о сликама, полиптисима на којима опонаша технику лавираног туша, довољно замућеним да се препознају карактеристике ликова, а који су урађени према оригиналним фотографијама.

"Мит о градитељу" Маја Миловановић је први пут представила пре две године као мултимедијалну просторну инсталацију засновану на дневнику и фотографијама инжењера Луке Поповића до којих је дошла игром случаја. Реконструкција или конструкција слика живота човека који је некада стварно постојао, стварање мита и истраживање парадигми живота некад и сад, јесу идејни носиоци целог пројека.

Слике у Продајној галерији су састављене од делова који нису само делови слагалице већ самосвојне представе, које опстају и изван целине. Прича о Лукиној жени Јелисавети је на изложби проширена представама венчања Грејс Кели и принца Реније од Монака, као и личном фотографијом мајке на прослави матуре, а све је то учињено како би се продубила прича о односу појединца и његове околине, приватног и јавног.

Гост Знакова је Маја Миловановић.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић.

 Слика на насловној страни: Изложба "Грејс" 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи