Бескрајни плави круг

Наши у свету

Задужбина „Доситеј Обрадовић", на свечаности у Народном позоришту у Београду, уручила је признања најзаслужнијим ствараоцима из области књижевности, просвете и културе. Награду „Доситеј Обрадовић" за животно дело добио је Стеван Бугарски, публициста, књижевник и један од водећих српских стваралаца из Темишвара. Данас ћемо чути део његовог излагања о „Историји Срба у Румунији".

Михаило Галовић, српски сликар из Аустралије, постао је у свету познат по својим радовима који су везани за хришћанске теме. У нашој земљи је мало познат. Данас ћемо га ближе упознати у разговору који је снимљен пре његовог повратка у Сиднеј. 

Горан Самарџић је српски писац који је одрастао у Београду, живи у Сарајеву, а дела су му најчитанија  у Загребу. Увршећен је у књигу „Приче из расејања", коју је приредио Драгослав Дедовић. Како је живети и стварати у троуглу Сарајево-Београд-Загреб, говориће Горан Самарџић.

У Чикагу је Хуманитарна организација „Наши Срби" приредила приказивање филма „Енклава" о животу нашег народа на Косову и Метохији. О утисцима после приказаног филма, са гледаоцима је разговарао наш сарадник Саша Жигић.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво