Контрапункт

Српска научна авангарда

У емисији Контрапункт, говоримо о покрету „Српска научна авангарда", који је осамдесетих година прошлог века основала група научника из различитих области која се окупила око палеолингвисте професора Радивоја Пешића у циљу откривања прећутане и забрањене историје Словена.

Покрету су, између осталих, припадали проф. Србољуб Живановић, анатом и антрополог; др Софија Давидовић-Живановић, археолог; Јохана Вајдерс-Мирољубов из Немачке, оснивач Института за истраживање Велесове књиге у Ахену; Ђуро Билбија из Чикага из Института за етрурски језик; др Олга Луковић-Пјановић са Сорбоне у Паризу; Роберто Салинас Прајс из Института за хомерске студије из Мексика и наш тадашњи амбасадор у овој земљи Бранко Вукушић. У Београду су међу првим и најближим сарадницима Радивоја Пешића били Љубомир (публициста) и Слободан Кљакић (новинар Политике); Војислав Трбуховић, археолог; новинар Срђан Стојанчев; једини професор санскрта у Србији Радмило Стојановић; професор историје Реља Новаковић; архитекта Пеђа Ристић; Предраг Драгић Кијук, Драгош Калајић. 


О покрету „Српска научна авангарда", за Контрапункт говоре Весна Пешић, власница издавачке куће „Пешић и синови" и Љубомир Кљакић, публициста. 

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво