Чекајући ветар

Еколошки магазин

Балканске реке, за разлику од европских, још имају живота у себи и на својим обалама. Питање је до када ако се, на пример у Босни, на неких двеста педесет река планира изградња преко триста мини хидро електрана. У Србији је тај број бар два пута већи. Зато је све јачи и организованији отпор грађана. На Старој планини, на Ђурђевдан је заказан велики скуп за одбрану реке Височице. О атмосфери, плановима и захтевима, пред сам почетак протеста, чућете Александра Јовановића. Председник Савеза месних заједница Стара планина Александар Панић говориће о расположењу мештана и односу Општине Пирот, а Слободан Кнежевић о београдској премијери документарног филма "Плаво срце", посвећеног балканским рекама. 


У Израелу је одржано такмичење у посматрању и бележењу што више врста птица. Међу бројним екипама из читавог света, први пут су учествовали и познаваоци птица са наших простора. Заједничку српско-хрватску екипу чинило је пет чланова, а један од њих био је и Алекса Вукићевић. Сваке године прикупљају се средства за неку од земаља, а овога пута новац ће поделити Србија и Хрватска за борбу против криволова.

Иницијатива "Не давимо Ливадицу" организује јавни скуп поводом најаве да ће на углу Јована Суботића и Кисачке у Новом Саду, на зеленој површини бити подигнута осмоспратница.

Миливој Миле Вучановић је ренџер парка природе Вршачки брег. За живот у природи и бригу о дивљим животињама определио се још као дечак. Изузетном посвећеношћу заслужио је и Зелени лист, признање које додељују наш програм и Покрет горана Војводине.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво