Нови дан

Живот је само једна путања између „Верујем" и „Амен": између прве и последње речи Вероисповести. (Станислав Хочевар)

„Предели веровања, разговори са Станиславом Хочеваром" - књига која је недавно изашла из штампе, представља, на неки начин, биографију господина Хочевара, београдског надбискупа. О књизи говори њен аутор, Милош Јевтић.

У данашњој емисији представљамо активности Еколошког друштва и удружења пољопривредника из Драгачева. Господин Душан Ивановић, председник Извршног одбора Друштва, изнеће нам корисна сазнања и примере из праксе, пре свега живота на селу у Словенији, али и у Македонији и другим државама у окружењу и шире, са којима је Еколошко друштво из Драгачева у сталном контакту и сарадњи.

Чућемо и зашто се у срцу Србије више прославља и дочекује ђурђевдански уранак него првомајски.

Уз репортерска укључења и извештаје о културним дешавањима из Врања, Лесковца, Зајечара и Пожаревца, чућемо и причу о задужбинама Немањића у Топличком крају.

Чућемо и како се Градски музеј у Сомбору припрема за манифестацију „Музеј за десет" и зашто Модерна галерија у Ваљеву постаје и музеј Љубе Поповића.

У директном укључењу имаћемо и директора ТО Будва, који нам се овога јутра из Будве јавља да нам каже како протиче Мајски карневал и шта ће се дешавати у последња два дана овогодишњег карневала, али и да ли има туриста, купача у мору, и шта се још припрема у културном животу Будве.

Од догађаја у Београду издвајамо Мајску изложбу графике Београдског круга у галерији Графички колектив, представићемо први број часописа „Модерна времена", месечног магазина за културу и друштвена питања.

Сазнаћемо какав је програм за мај припремио Гете институт у Београду.

Музички уредник је Предраг Васић, a емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Број телефона за укључење у емисију је 011-3229-653, а имејл адреса novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи