Чекајући ветар

Еколошки магазин

 

 

У свету се годишње у експериментима убије око 150 милиона кичмењака, од тога 12 милиона у Европи. У развијеним европским земљама постигнут је напредак у заштити огледних животиња.
Каква је ситуација код нас пред овогодишњи 24. април, Светски дан заштите огледних животиња, који се обележава од 1979. године? О томе говори Милица Ранковић из Удружења Феникс, које има статус посматрача у Европској коалицији за забрану експеримената на животињама.

Југослава Љуштановић је записивала приче своје куце Фридили и тако је настала збирка "Маникир и педикир". Приход од продаје књига ићи ће азилу за псе Риска, месту где су се пре пет година упознале Југослава и Фридили.

У Србији се опасан отпад закопава на њивама, а у Италији га мафија потапа у море. Филип Радовић, директор Агенције за заштиту животне средине, каже да увек има неодговорних појединаца и компанија које фалсификују потребне папире, али да је наша земља показала да више неће моћи тако да се ради.

Српски средњошколци имају површно знање о заштити животне средине - показало је истраживање рађено у сарадњи са Министарством просвете. Удружење Школа за опстанак један је од носилаца пројекта "Вода и живот - образовање за опстанак". О семинарима и радионицама за наставнике и ученике средњих школа из Панчева, Београда и Крушевца, говори Гордана Брун.


Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи