Невидљиви људи

Округли сто о Другом програму

У емисији Невидљиви људи преносимо детаље са уручења Награде за лепоту говора „Радмила Видак", коју заједнички додељују Радио Београд 2 и Културно-уметнички програм Телевизије Београд. Овогодишњи лауреат је Душица Мијатовић, а Светислав Вуковић је добитник Посебног признања за дугогодишњи допринос неговању лепоте говорног израза, па ћемо чути и једну од његових интерпретација историје Радио Београда.

У Галерији РТС-a одржан је округли сто који је окупио досадашње главне и одговорне уреднике Радио Београда 2. Моћи ћете да чујете звучну забелешку са ове трибине о томе како је Други програм постајао програм културе и уметности, трибине на којој су својим сећањима, предлозима или питањима активно учествовали и разни ранији програмски ствараоци и верни слушаоци овог програма.

Рубрика „Кутија за памћење" доноси нам одломке из разговора Милоша Јевтића са др Рашком В. Јовановићем, театрологом и нашим угледним позоришним и радио-критичаром. Чућемо како је о критици, радију, лепоти говора пред микрофоном, Јовановић говорио у циклусу емисија „Гост Другог програма" крајем прошлог столећа.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво