Златни пресек

Зоран Насковски „Мандала и крст / документи 2015-2018", галерија „Мењачница" Гете институт; Наташа Теофиловић „друга . и прва", Ликовна галерија КЦБ

Уметник Зоран Насковски је у галерији „Мењачница" Гете института представио избор докумената, артефаката и радова из свог вишегодишњег пројекта „Мандала и крст", првенствено заснован на истраживачком раду, анализи и архивирању штампаних медија у реалном времену. Пројекат представља отворену платформу за анализу савременог статуса политика слика кроз презентацију докумената који мапирају пре свега две кључне године - 2015. и 2016. - а које су пресудне за ескалацију избегличке кризе и за успостављање потпуно нових односа и релација у свету. 

Изложба „Мандала и крст / документи 2015-2018" наставак је пројекта „Мандала и крст / замрачење, избеглице и економско коцкање", који је представљен у крајем 2015. у Центру за културну деконтаминацију. 

Уметница Наташа Теофиловић на изложби „друга . и прва" представља у Ликовној галерији Културног центра Београда радове који су настали у протекле четири године током процеса уметничког истраживања а без претходно задатих циљева. У овим својим радовима она истражује однос простора и људског тела, испитујући разлике између виртуелне и опипљиве стварности. Њени радови поседују структуру, коју чини однос амбијента и актера, често белог, црвеног или црног, испражњеног простора и идентитета виртуелне особе/структуре која је у њему. Почетна основа за креирање радова Наташе Теофиловић су њено тело и покрети, софтверски програми, видео записи и дигитална фотографија.


Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи