Чекајући ветар

Еколошки магазин

Ове недеље своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Славица Глигоровић, новинарка РТС-а, Ружица Врховац, новинарка Београда 202, Гордана Бјелетић, дописница Телевизије N1 из Ниша и Маја Павлица, председница Удружења новинара који се баве еколошким темама Ековест. Разговараћемо о ситуацији у области заштите животне средине, између осталог и о томе да ли је понекад страх грађана од изградње неких постројења у њиховој близини – ирационалан и последица незнања. Није исто да ли је у питању спалионица, објекат у коме се уништава медицински отпад, или је то пречистач отпадних вода. Ипак – реакција је увек одбијање.

На зачељу, а пуни потенцијала - вековна прича Србије у великом броју тема. У еко-иновацијама смо 62. на свету, у региону су иза нас само Албанија и Босна и Херцеговина. Наши стручњаци и њихове идеје су у специјализованим часописима – треба их само одатле сместити у праксу. А новца у те сврхе има – каже Јасмина Плавански из Привредне коморе Београда.

Зелене јавне набавке нису обавезне, али су вишеструко корисне. Шта нас спречава да на тендерима победи "најзеленији", а каква су искуства у Европи – о томе говори Наташа Глигоријевић из Центра за одрживи развој.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара