Чекајући ветар

Еколошки магазин

У Акцији "Тражимо загађивача и заштитнике животне средине", ове недеље своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Александра Божовић, новинарка Еколошке редакције РТС-а и Мирољуб Јовановић, главни и одговорни уредник ТВ Белами из Ниша.


У предграђу Сиднеја, мала депонија органског отпада ствара депонијски гас, а од њега настаје електрична енергија довољна за 3600 домаћинстава и рибњак. До ове године плаћали су струју - сада је наплаћују. О добрим примерима пословања по принципима циркуларне економије, говори Соња Миловановић из интернационалне компаније "Веолија", која се бави отпадом, водама и енергетиком.

Швајцарски фотограф Марио дел Курто последњих осам година снимио је више од пола милиона фотографија широм света, посвећених природи и човековом односу према њој. Посебно га је инспирисао Институт Вавилов у Русији, у коме се чувају семена биљака, од којих осамдесет одсто више нигде на свету не постоје. Изложбу "Путовање према човековом озелењавању планете" можете да погледате у Музеју града Београда, до 29. априла.

Ових дана је био густ еколошки распоред: Светски дан шума, Светски дан вода, Сат за нашу планету... На какве активности су ови датуми инспирисали ученике ОШ "Момчило Настасијевић" из Горњег Милановца, говори учитељица Љиљана Ђуровић, ауторка Еколошког календара.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи