Чекајући ветар

Еколошки магазин

У акцији "Тражимо загађивача и заштитнике животне средине", своје предлоге за Црни и Зелени лист даће и образложити Ненад Бумбић, аутор емисије Потрошачки саветник; Божидар Мандић, оснивач Породице бистрих потока и Едиб Хонић, новинар РТВ Нови Пазар. 

Истовремено, у 172 државе, на 43 језика, вечерас ће на каналу Национална географија бити приказан документарни филм "Џејн". Реч је о Британки Џејн Гудал која је, без формалног образовања, шездесетих година прошлог века, почела да проучава живот шимпанзи у Африци. Њена открића су била револуционарна и уздрмала су тадашњу научну, претежно мушку, заједницу. Београдска публика могла је да погледа премијеру овог филма у Дворани културног центра. Пре пројекције, одржана је трибина у организацији Фестивала науке, о дивљим животињама у Србији, утицају људи на природу и разлозима зашто на сваких сат времена са наше планете нестану четири врсте. 

Говорићемо и о резултатима једног истраживања о социо-економском положају сакупљача секундарних сировина: мала зарада, недовољно сировина, несређен статус, разболевање... Поправљање њиховог положаја значило би и велики помак у управљању отпадом у Србији. 

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се