Чекајући ветар

Еколошки магазин

И ове године, Други програм и емисија Чекајући ветар додељују Зелени и Црни лист заштитницима и загађивачу животне средине. У наредних пет недеља, своје предлоге ће давати и образлагати новинари еколошких рубрика штампаних, електронских и интернет медија из читаве Србије. За почетак, чућете Ружу Хелаћ, уредницу серијала Зелена патрола из Новог Сада; Наташу Ракетић, новинарку Првог програма Радио Београда и Милисава Пајевића, уредника портала Еко нец из Крагујевца.

Центар за биоетичке студије једном месечно на Филозофском факултету организује предавања о правима животиња, полазећи од тога да су и људи само једна од врста, а да сви заједно чинимо целину потребну за опстанак Планете. У оквиру циклуса, последња трибина је била о етичком веганству у Србији. О својим искуствима говоре Ивана Славковски Билић и Александар Гаовић.

Загађивач плаца је принцип који би требало да обезбеди новац за производе који после употребе постају опасан отпад и захтевају посебан третман. Назив крије да су то наше паре, које смо дали када смо куповали производ. На крају, за збрињавање отпада нема новца. Зашто – објашњава Владимир Живаљевић, председник Удружења рециклера Србије.


Ако желите да спасите повређеног слепог миша, позовите Природњачки музеј. Сваки лов тог маленог сисара ослободи вас од три хиљаде комараца. И не само да нису одвратни – преслатки су! Можда ће Ђура и Звончица да вас увере у то. 


Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи