Чекајући ветар

Еколошки магазин

Фрижидер бачен у природу, обично у поток, загади животну средину као и аутомобил за годину дана. Највећа фабрика за рециклажу електричног и електронског отпада налази се у Нишу. За рециклажу једног фрижидера потребно је десетак минута. Гвожђе, бакар и пластика поново се употребљавају, а фреон се, као опасан отпад, извози у Немачку.
Зашто се у Србији не рециклирају батерије? Јефтиније је да се извезу него да се прерађују код нас, али свакако није добро да заврше на депонији или, још горе, на некој ливади. О томе говори Марија Мицаковић из Е-рециклаже.

Средоземни репаш је 31. врста слепог миша нађена у Србији. Јосиф Панчић је још 1869. године за овог летећег сисара, у свом чланку "Фауна Кнежевине Србије", изнео само кратак коментар и питање: "У јужној Европи, да ли и код нас?" Сада, после толико година, можемо да кажемо: да, и код нас. На Власини, уз помоћ ултразвучног детектора, регистровано је оглашавање средоземног репаша, а у оквиру теренског рада на пројекту Природњачког музеја.

Наше тело може много тога, само му треба пружити прилику. Гости емисије, Ана Врбашки и Марко Дињашки са својом методом Тело као инструмент одушевљавају и инспиришу, прелазећи границе Србије.

Aутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво