Знакови

Јелена Трајковић "Вртлог, живот, игра - покретне слике - поглед уназад", Продајна галерија "Београд", на Косанчићевом венцу

На изложби "Вртлог, живот, игра - покретне слике - поглед уназад", Јелена Трајковић се публици представља новом серијом "опросторених слика". 

Централни део изложбе чини 11 слика великог формата, сачињених од слојева принтова на поликарбонатним фолијама, које уз садејство са светлошћу изграђују јединствену целину отворене спирале. Уз ову целину изложено је и 20 цртежа на паус папиру који представљају припрему за извођење великих композиција, а кроз које се сагледава пут идеје, од зачетка до реализације. 


У фокусу истраживања Јелене Трајковић је и овога пута покрет људске фигуре, овога пута онај плесни, као универзални начин изражавања од давнина до данас.

Јелена Трајковић је једна од ретких уметница која истражује изражајне могућности споја традиционалних техника, попут цртежа или слике, и савремених технологија. Цртеж јесте основа, али траг који га чини је далеко oд традиционалног - она покушава да створи илузију цртања светлом, коришћењем савремених технолошких помагала. У центру њеног истраживања је човек, тачније људска фигура, без карактерних особина, већ више као симбол онога на чему се преламају савремени процеси у свету. 


Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво