Чекајући ветар

Еколошки магазин

 Јога је древна техника саморазвоја, која је преживела векове, па и овај савремени свет са свим његовим, језиком еуфемизма речено, "изазовима". Као таква, квалификовала се да помогне у преживљавању и бољем живљењу свима који је упражњавају или тек размишљају да пробају. На који начин јога помаже и против загађења животне средине, а због чега, по мишљењу оних који се њоме баве, не треба званично да буде проглашена спортом? Гости емисије су Маријана Кукић и Филип Попадић.

Четрдесет мерних станица у Србији даје податке о различитим супстанцама у ваздуху. За њихово одржавање потребно је 600 000 евра годишње. Може ли то да се плати; какве су обавезе локалних заједница и зашто немамо податке о диоксинима и фуранима, који су најгори од свега што удишемо – чућете Небојшу Реџића из Агенције за заштиту животне средине.

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије из НП Фрушка гора, које показују огроман број посечених стабала, а уместо њих није посађена ниједна садница. Планинар Душан Томић каже да је због тога планинарење на Фрушкој гори постало мучно.

Чућете и како изгледа рециклажа пет амбалаже – колико корака треба од пластичне флаше до гранулата спремног да од њега настане нешто ново.

Бранко Чичић ће вас подсетити зашто је, по принципима ајурведе, важно у колико сати имамо који оброк – зашто ручак не треба да буде после два, а вечера после седам?

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи