Маске

Емисија о позоришту

Београдско драмско позориште прославило је 20. фебруара Дан театра - доделом традиционалних годишњих награда. Један од добитника је и наш данашњи гост - Милорад Мики Дамјановић.
Дипломирао је глуму на Академији уметности у Београду у класи професора Предрага Ејдуса, а стални члан Београдског драмског позориште је од 1999. године.
"Четири дијаметрално различита сценска израза (од гротеске до драмске озбиљности) у улогама у најновијим продукцијама БДП-a, од Пепинија у „Поморанџама за збогом" и Херувима у „Зојкином стану", преко Богдана у представи „Мој деда је аут", до Виктора и господина Цврчка у „Из живота инсеката", Милорад Дамјановић остварио је уз препознатљив шарм и потпуно посвећење" - каже се у образложењу награде.

У другом делу емисије настављамо да представљамо алтернативне театре. О раду позоришта Le Studio, говориће Сања Маљковић, директорка позоришта и сценограф, докторанд на Сценском дизајну на ФТН у Новом Саду.
Театар  су основали 2009. године Сања Мањковић и Жан-Батист Демарињи.
Недавно је  позориште променило адресу и сада га можете наћи у Поенкареовој 26, где се некад налазило складиште ПИК-a Врбас.

Уредница и водитељка емисије: Гордана Ђурђевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво