Знакови

Оливера Парлић, Маријана Ћурчић, Миа Ћук и Валентина Савић "Радикална мекоћа", галерија "Дрина", аутор: Александра Лазар

Већ самим насловом, кустоскиња и ауторка изложбе "Радикална мекоћа" у галерији "Дрина", Александра Лазар, желела је да кроз четири примера, четири скулпторалне поетике, укаже на однос визуелне репрезентативности и материјала. Уметнице представљају четири стране компаса, а мапа је жеђ публике за истраживањем често сакривених аспеката света - навела је Александра Лазар у тексту у каталогу изложбе.

Оливера Парлић се већ низ година бави односом меког (материјала) и оштрог (објекта), као симболичком надметању без победника. Миа Ћук истражује унутар самог медиија фотографије идеје о пролазности, сећању и овековечењу. У основи идеје Маријане Ћурчић јесте наш однос према лепим и ружним визуелним представама као продукт нашег искуства (Да ли привлачност лизалице може да наруши инсект у њој?). Валентина Савић на четврти начин истражује однос искуства и визуелне репрезентације, користећи керамику за предмете (делове тела) коју су по нашем искуству мекани.

Гост емисије биће Александра Лазар, историчарка уметности, ауторка изложбе "Радикална мекоћа".

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Насловна страна: Валентина Савић "Server"

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво