Чекајући ветар

Еколошки магазин

Савски насип је изграђен да брани од поплаве више од сто хиљада грађана који живе у савским блоковима. У једном његовом делу су бунари који снабдевају Београд и околину водом за пиће. Насип се урушава, шума сече, нелегално се гради, праве се септичке јаме, хемикалије иду директно у водоизворишта, односе се кубици шљунка, тешке машине и камиони тутње тамо где не би смели да буду... Чувари насипа се заобилазе околним, нелегалним приступима. Сава може и да прелије - и шта онда? Гости емисије су Оливер Илић и Оливер Радовић из Удружења Савски насип.

Канадска компанија РЕВ одлучила је да, после десет година, напусти пројекат градње две хидроелектране: Бродарево 1 и Бродарево 2, на Лиму. Читав период обележен је критикама од стране локалних активиста и невладиних организација, због еколошких ризика. Чућете адвоката Сретена Ђорђевића.

У Покрајинском заводу за заштиту природе у Новом Саду отворена је изложба "Фото сафари Тара", мађарских аутора Беле Саба и Ирене Бекер, заслужних и за светску славу Kућице на Дрини. Била је то прилика и да се чује шта све нуди Национални парк Тара. Дошле су да их поздраве и колеге из Засавице, НП Фрушка гора, Института за низијско шумарство...

Европски бизон се враћа на Фрушку гору - једино место у региону, за сада. Када се овде одомаћи, план је да се ова врста насели по читавом Балкану. Крајем фебруара, НП Фрушка гора дочекаће и муфлоне. О томе говори Константин Плужаревић, заменик директора.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.
Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво