Нови дан

Молитва за дух и тело


У протекла два месеца већина нас је била изложена искушењу прекомерног конзумирања хране и, можда, пића и, свакако, више седења и ленчарења него активног живота. Како је такав начин живљења утицао на наш организам, говори професор примаријус - специјалиста радиологије Ђорђе Лалошевић, начелник Службе за радиолошку дијагностику КБЦ „Др Драгиша Мишовић - Дедиње".

Београдски центар за културу „Влада Дивљан" припрема за фебруар низ позоришних представа, радионица, концерта, трибина, а улаз за сва догађања је бесплатан. И Дом омладине у Београду наставља са богатим културним програмом.

Слава и име родоначелника наше културе и духовности, Светог Саве, прослављено је у читавој Србији а и у расејању, свуда где има српског живља. Др Зоран Деврња, професор Канонског права на Богословском факултеу у Београду, говори о "Номоканону", првом законоправилу у Србији које је сачинио Свети Сава и које је било темељ и полазиште свих других правних аката српске државе и касније кроз векове.

Шта се организује у Пироту за време зимског распуста и шта се дешава у култури тог града? А шта се дешава у културном животу Врања? Из Ниша нам стиже прича о књизи „Једна страна истине“, аутора Томислава Глигоријевића...

Чућете како своје афоризме говори Раде Ђерговић, биће ту и редовне рубрике и сервисне информације, а овога јутра поклањамо карте за концерт групе Algiers, у београдском Дому омладине – четвртак, 1. фебруар, у 21.00.


Наш број телефона за укључење у емисију је 011-3229-653, имејл адреса: novidan@rts.rs

Музички уредник је Тања Косановић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи