Речено и прећутано

Хоће ли #me too променити све(с)т

Све је почело као још један холивудски скандал - познати продуцент Хари Вајнштајн оптужен је да је годинамa малтретирао и сексуално злостављао своје сараднице и глумице у филмовима које је продуцирао.

Убрзо се испоставило да је случајева узнемиравања и злостављања много више и да превазилазе оквир индустрије забаве. Под хаштагом #me too почеле су да се јављају жене из најразличитијих сфера живота које су претрпеле исто. Настао је покрет а потом и удружење Време је (истекло), за борбу против застрашивања и злостављања у радном окружењу. 

Неки би рекли "Далеко је Америка". Модерни свет бахатих богатих газда затвара врата синдикатима и борцима за било каква права не само жена. Да ли ће овај покрет заиста моћи да промени ствари? Зашто су организације које већ постоје немоћне? Ко ће бити глас жена које нису под светлошћу рефлектора? Да ли је могуће указати на проблем у сиромашној Србији? Како је рекла Опра Винфри: "Жене су годинама трпеле насиље јер су... морале да нахране децу и плате рачуне."

У емисији Речено и прећутано говорићемо управо о женама које "морају да нахране децу и плате рачуне". Гошће су психолошкиња Тијана Мандић, професорка на ФДУ и социолошкиња Јована Обрадовић, истраживачица у SECONS-у.

Аутор и водитељ: Светлана Јајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво