Чекајући ветар

Еколошки магазин

О рециклажи текстила имамо уопштена знања. Данас се за све што користимо каже да може и треба да се рециклира. Старије жене се жале да нема више некадашњих квалитетних материјала, а све што оцењују као лоше - гадљиво називају "рециклираним".
На које начине тканина продузава свој век, шта подразумева њена рециклажа и како то изгледа у пракси - говоре професорка Технолошко-металуршког факултета Маја Радетић, професор Машинског факултета Александар Јововић и Марина Туцовић из ужичког Женског центра.

Животна средина дели судбину већине запислених у Србији: "... а ми смо боље свирали нег' што смо били плаћени..." Речено језиком економије: она БДП-у три и по, а он њој 0,5 одсто. О томе говори професор Радмило Пешић.

Извештај о транспарентности и ефективности буџетских фондова за заштиту животне средине локалних самоуправа, Институт за индустријске односе назвао је "Тумарање у мраку". Зашто - чућете од Михаила Гајића и Стевана Петровића.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

број коментара 0 пошаљи коментар
Чекајући ветар Чекајући ветар

Аутор:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]