Мала сцена

Даница Николић Николић: ШЕЋЕР (премијера)

Мало после Првог светског рата у Србију, односно у Београд, враћа се грађански живот. Враћају се и људи који су се склонили од рата. Тако се у малу, трошну посластичарницу на Дорћолу, коју је држао стари Цинцарин, враћају његови жена, ћерке, тетке... Женска породица без мушког члана. Посластичарница „Шећер" је на добром гласу. За значајне прославе и светковине, торте и колаче ту наручује и председник Владе Никола Пашић. 

Међутим, посластичарница је и параван за јавну кућу, где свраћају многи, па и Раде Пашић, премијеров син. Само једна ноћ и несмотреност младог Пашића изазваће низ каламбура, непредвиђених ситуација и обрта, па и последица за главне јунаке.
Док су вредне посластичарке спремале торте за прославу у Влади Србије, на спрату су проститутке биле са својим муштеријама. Једна од муштерија био је и пијани и дрогирани Раде Пашић, који је пао преко трошне дрвене ограде терасе право на плочник испред радње. Међу посластичаркама, проституткама, муштеријама и гостима посластичарнице настаје паника. Ствара се низ смешних ситуација, али се завршавају срећно по све осим по младог пандура - комунисту и противника Николе Пашића.

Радио-адаптација: Владимир Б Поповић
Улоге су тумачили: Добрила Илић, Оливера Викторовић, Весна Станковић, Анђела Јовановић, Славен Дошло, Синиша Убовић, Јасмина Димитријевић, Миљана Марић, Дубравко Јовановић и Петар Михаиловић
Избор музике: Предраг Васић
Лекторке: Наташа Шуљагић и Олга Бабић
Тон-мајстор: Зоран Узелац
Редитељ: Милан Јелић
Уредник серије: Владимир Б. Поповић

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво