Златни пресек

Лидија Мереник и Радоња Лепосавић

Ауторка нове сталне поставке Галерије Матице српске у Новом Саду је наша саговорница проф. др Лидија Мереник, историчарка уметности и професорка на Филозофском факултету у Београду. Нова стална поставка Галерије Матице српске отворена је поводом сто седамдесете годишњице постојања те установе крајем децембра 2017. године.


У разговору са Радоњом Лепосавићем, најављујемо предстојеће отварање изложбе у Галерији Културног центра Београда посвећене авангардном уметнику Бранку Вучићевићу (1934-2016) коју потписује Радоња Лепосавић у сарадњи са Снежаном Ристић, Маријом Драгојловић, Горданом Вучићевић, Драганом Милић, Борутом Вилдом...

Изложба се реализује у оквиру награде „Критичари су изабрали", која је додељена Радоњи Лепосавићу 2014. године за разговор с мултимедијалним уметником Владаном Радовановићем у емисији „Клуб 2" (март 2014), као и за критичке осврте и рецензије у емисијама „У првих пет" и „Културни кругови", те за продукцију емисије „Град" коју је конципирао и реализовао с колегиницом Снежаном Ристић.

Ауторка ове емисије је Мирјана Боба Стојадиновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво