Читач

Из садржаја данашње емисије "Читач":

Разговарамо са две књижевнице рођене у Србији и Мађарској, које пишу на другом језику. То су Весна Голдсворти - живи и ради већ тридесет година у Великој Британији и Нина Јаргеков, списатељица из Француске. 

Нина Јаргеков је недавно боравила у Београду на позив издавачке куће "Архипелаг". Француска књижевница, мађарског порекла, представила је нашим читаоцима роман "Двојно држављанство". Српско издање романа "Двојно држављанство", прво је издање, у "Архипелагу", овог романа Нине Јаргеков изван француског језика.

Средином децембра 2017. "Геопоетика" је објавила као светску премијеру роман "Господин Ка" Весне Голдсворти у преводу с енглеског. Након великог успеха њене претходне књиге - "Горски", нови роман биће објављен у оригиналу у фебруару ове године у Великоиј Британији. И у овом делу окосница су Руси у Лондону, а кроз њега се провлаче ликови попут Ане Карењине, Вивијен Ли, Лоренса Оливијеа, кнеза Рјепнина...

Преводилац и есејистичар Бојан Белић данас говори о једном од најизворнијих и најснажнијих европских песника Георгу Траклу. Снагом визионарског дара, митском и мистичном дубином језика, особеним изразом и опојном лепотом стихова, али и кратким и трагичним животом, оставио је за собом дело које до данас не престаје да фасцинира и опседа песнике, филозофе, сликаре и музичаре.

Емисију Читач уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара