Културни кругови

Ближе се празници, али и данас бележимо догађаје у култури. Говоримо о концертима, изложбaма, промоцији нових књига...

Издавачка кућа "Порталибрис", у едицији Отргнуто од заборава, објављује дела домаћих класика који су нажалост заборављени: Драгутин Илић, Хаџи Ђера, Драгиша Васић, Јаков Игњатовић и многи други. О новим књигама - у разговору са уредницом Дубравком Драговић-Шеховић.

Представљамо необичан стрип-роман "Пјонгјанг", канадског аутора Ги Делила. Иако се готово свакодневно помиње у медијима широм света, Северна Кореја је несумњиво једна од најтајновитијих земаља. Када је ова затворена држава одшкринула своја врата за стране инвестиције, цртач Ги Делил нашао се у Пјонгјангу, како би радио на цртаном филму за једну француску компанију. Своја запажања и искуства преточио је у графички роман који је изазвао одушевљење читалаца и критике и донео му бројне награде.

О књизи разговарамо са уредником у издавачкој кући "Корнет" Павлом Ћосићем.

Емисију припрема  води  Драгана Ковачевић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво