Чекајући ветар

Еколошки магазин

А јесте ли сами открили да сте интолерантни (!) на глутен, или вам је неко помагао? Који је ово по реду режим исхране који вам је прописао Интернет, по угледу на спортске и звезде из шоу-бизниса? Или имате комшиницу која се разуме у све, а посебно у мистичне тајне правилне исхране? Можда сте вадили крв, радили тест и масно платили стручњаку за списак намирница које баш вама одговарају. Тешко их је изговорити, а још теже платити - чиста егзотика. О томе, као и о празничном јеловнику, говори гошћа емисије докторка Бојана Мандић, ауторка сајта Револуција исхране.

Да ли сте некад размишљали о томе зашто бик у арени бесно насрће на тореадора и његову црвену мараму? Због тога што му је то у биковској крви још од првог претка и памтивека? Па, није. Биће да је зато што га неколико дана пре "наступа" држе у замраченој просторији, са мало хране, а пред излазак му стављају вазелин у очи и мокре новине у уши. Потребно је да буде потпуно слуђен да би вас "забавио". На трибини (Зло)Употреба животиња у индустрији забаве, говориле су Миља Кривокућа, Милица Ранковић и Наташа Вукмировић.

Ако имате еколошку организацију и часне намере - треба да будете део Базе података коју годинама прави и редовно ажурира Еколошки покрет Оџака. Има ли фантомских удружења? Ако их нема - како су добила новац на конкурсима? Зашто је База важна? О томе, као и о зеленим саветима, говори Душан Мирковић из ЕП Оџака.

Са каквим резултатима завршавају годину и које пројекте су покренули са бројним институцијама и организацијама, заинтересовани су могли да сазнају кроз Програм Све што сте хтели да знате о активностима Покрета горана Војводине, одржаном у Сремским Карловцима. Чућете Душицу Миленковић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво