Знакови

Календар Центра за графику за 2018. годину: Владимир Николић "Субјекат и објекат".

Од двехиљадите године, Центар за графику и визуелна истраживања при Факултету ликовних уметности, у циљу популарисања ликовне уметности и графичких техника, крајем календарске године публикује календар за наредну годину, с оригиналним радом неког од наших врхунских уметника. Идеја је једноставна а оригинална: одсецањем дела с данима и месецима на крају године, имаоцу календара остаје уметнички рад. До сада су, између осталих, своје радове на "календару" објавили Марија Драгојловић, Бора Иљовски, Пеђа Нешковић, Владимир Перић Талент, Душан Оташевић, Чедомир Васић, Зоран Насковски и други.

Владимир Николић је за 2018. годину издвојио frame из свог видео рада представљеног на изложби 2009. у Салону Музеја савремене уметности. Као уметник који се претежно бави једном врстом процесуалне уметности, фактички спојем видео арта и перформанса, Николић је за ову прилику издвојио визуелни завршетак једног уметничког процеса (који ће касније неко да окачи на зид без размишљања о свему ономе шта претходи самом чину презентације).

Гост Знакова биће Владимир Николић, а објављивање "календара" је само повод да разговарамо о његовој уметности.

Владимир Николић је дипломирао на ФЛУ у Београду 1999. године. Након студија похађа Школу за историју и теорију слике при Центру за савремену уметност у Београду. Магистрирао је 2005. године а докторирао 2016. на ФЛУ, где данас ради као асистент.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво