Клуб 2

Александар Луј Тодоровић "Дискурс нових технологија", Clio, Београд

Од самих почетака развоја људске врсте човек је стварао машине да би олакшао свој рад и свој положај. Те машине су биле замишљене да буду човекове слуге, које стриктно извршавају његова наређења и задовољавају његове потребе.

Данас, човек почиње да размишља о вештачкој интелигенцији и да развија машине које би имале сопствену свест и право одлучивања, али и о генетској манипулацији која би требало да створи застрашујући нови свет надљуди.

Као и увек, човекова креативност води свет напред, али га, опет као и увек, приморава да напредује ходајући по ивици ножа. Ове чињенице се налазе у позадини нове књиге Александра Луја Тодоровића "Дискурс нових технологија", која се појавила на овогодишњем београдском Сајму књига.

Књига се бави темом дискурса нових технологија, другим речима једноставним питањем: како нове технологије утичу на нас и на свет у којем живимо. Међутим, то је само наизглед једноставно питање јер се иза њега крије читав низ непознаница и могућих неспоразума. Као инжењер електротехнике, Александар Луј Тодоровић провео је преко четрдесет година у различитим областима радија и телевизије. Током деведесетих година прошлог века био је директор и декан Међународне академије за радио и телевизију у Монтреу, Швајцарска. Предаје на редовним и докторским студијама на универзитетима у Подгорици, на Цетињу и у Београду.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи