Нови дан

Као семенке маслачка ношене ветром одлећу из свести призори, речи...

Како настаје поезија и где се скрива? Зашто нам живот стално измиче и шта остаје иза? Да ли за праве читаоце постоји препрека у налажењу књига? Можда нова збирка песама Војислава Карановића „Избрисани трагови", коју ћемо представити овога јутра, не даје одговоре на ова питања али их сигурно поставља.
Почео je фестивал аматерских позоришта Поморавља „Живка Матић" у Пожаревцу, а у Врању - 14. међународни фестивал документарног филма.
Из Зајечара нам стиже прича о одличној сарадњи Кладова и румунског града Турн Северин. Свакога дана границу пређе око 1000 људи из Србије у Румунију и обрнуто.

У рубрици „Визита" говоримо о томе како се заштити од могућег грипа. Према званичним подацима, тренутно у Београду има око 13.663 оболелих од акутних респираторних инфекција, од чега је највише деце од 5 до 19 година а најмање старијих људи од преко 65 година. Говори примаријус др Лепосава Гаротић Илић из Завода за јавно здравље у Београду.

Бесплатно психолошко саветовалиште за младе у Дому омладине Београда за циљ има превентивно ментално-хигијенски рад са младима - каже госпођа Јадранка Радовановић, психотерапеут, са дугогодишњим искуством у раду са развојним проблемима деце основношколског узраста, пубертета и адолесценције. Објавила je више стручних радова на тему злостављања и занемаривања деце, проблема усамљености код младих, на теме из области школског система и превенције агресивног понашања код младих.
Представа „Деца на интернету 2", коју су организовали Дом омладине Београда и Студио Центар, изазвала je велико интересовање, па су планиране репризе и почетком децембра. Говоримо о томе али и о другим догађајима у престоници, а ту су и редовне рубрике и сервисне информације.

Овога јутра поклањамо карте за представу „Деца на интернету 2", 6. децембра, као и за концерт групе „Ти" у Дому омладине Београдa 9. децембра, у 21.00. Јавите се на број телефона 011-3229-653 од почетка до краја емисије и добићете карте. И даље вас питамо зашто се у Србији користи више латиница него ћирилица...

Музички уредник је Тања Косановић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Наша имејл адреса је novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи