Речено и прећутано

Тема: Изазови независних простора културе

"Представници независних културних и друштвених центара у региону суочавају се са сличним изазовима у погледу управљања просторима и обезбеђивања њихове одрживости, због чега су принуђени да стално преиспитују своје деловање и проналазе нове моделе (само)организовања. Повезује их и то што, за разлику од западноевропских колега, најчешће немају саговорнике међу локалним властима са којима би могли да ступе у дијалог о решавању проблема, укључујући и регулисање правног статуса."

Који су примери мање-више успешних борби појединачних самоорганизованих центара културе у региону изнети на конференцији "Простори културе: о нашим могућностима", која је организована током викенда у Магацину, у Краљевића Марка у Београду? Које су кључне разлике у односу на западноевропске земље? Да ли je сквотирање јавних простора, започето још 70-их година, а у међувремену легализовано и финансијски подржавано из европских фондова, присутније у богатијим земљама и зашто? У којој мери друштво као што је наше може самостално да одлучује како и колико ће да улаже у културу? Има ли довољно иницијативе и алтернативе у културном сектору, зависном или независном?

Са нама уживо: Вирџинија Ђековић, чланица УО Асоцијације Независна културна сцена Србије (НКСС) и Небојша Миликић, уметник, активиста, координатор трибинског програма Културног центра Rex.

Аутор и водитељ емисије је Тамара Вученовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво