Нови дан

Кажи ми ко си ти, да бих знао ко сам ја

Дубока јесен и јутарњи мраз опомињу да је последњи тренутак да се побринемо за огрев. Професор др Бранко Главоњић, редовни професор Шумарског факултета у Београду и стручњак за биомасу, објасниће како се правилно користе огревно дрво и други енергенти за загревање простора, шта је пелет и да ли су истог квалитета пећи на пелет које се код нас производе за домаће и странo тржиште.

Од наредне недеље почиње велики Божићни пост. О посту и његовој суштини, говоре ђакон Бранислав Јоцић и др Слађана Мајкетић из Ниша.
Соколски савез Србије обновио је прва друштва на Косову и Метохији. Шта се још планира у том савезу и које су активности до краја године, говори председник Соколског савеза Србије професор Петар Стакић.
У очекивању почетка сусрета аматерских позоришта Поморавља „Живка Матић", занимљива су културна дешавања у Пожаревцу.

У Врању је све спремно за почетак 14. Фестивала документарног филма, али ту су и позоришне премијере, књижевне вечери, концерти...
Своје афоризме за Нови дан говори Бојан Љубеновић.
У оквиру петог по реду фестивала фотографије „Визуaлизатор", у Галерији СО Врачар отворена je изложба јапанског уметничког фотографа Елсе Оказаки.
У Дому омладине Београда много je догађаја и у наредној недељи, али ту су и предновогодишњи концерти.
Позивамо слушаоце да се укључе у дебату о томе да ли је у Србији оправдана све чешћа употреба латинице у односу на ћирилицу, а читамо и коментаре који су нам на ту тему стигли.

Музички уредник је Тања Косановић а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Наш број телефона: 011-3229-653, а имејл адреса: novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи