Чекајући ветар

Еколошки магазин

Не морају животињама да искачу очи, да им пуштају струју кроз беспомоћна тела и да им деру крзно док су још живе да бисте се ви осећале секси или да би вам било топло док се увијате у бунду. Шта је купљено - купљено је, време је за подизање свести и емпатију. Последњи петак у новембру је Дан без крзна. Гошће емисије су Снежана Миливановић и Јелена Стевановић, из Удружења "Слобода за животиње".

Природа у својој раскоши и издашности делује "на извол'те" многима који у њој виде прилику за брз и велики профит без надокнаде. Грађани почињу да схватају да је животна средина њихова и да су често управо они последња линија одбране. Уче у ходу, преузимају на себе посао институција, па и ангажују адвокате. Гост емисије је Милун Драгутиновић, који заступа мештане места Ивања код Пријепоља.

Од животне средине може да се заради на поштен начин. Важно је да вратимо онолико колико смо узели, а природа сама даје - не морамо ни да тражимо. Тако су сове учиниле да Кикинду посете најпознатије светске телевизијске куће, а Војводини годишње остваре корист од преко 40 милиона евра тиме што поједу 350 тона глодара. Чућете о чему је још било речи на трибини у оквиру Grееn феста: "Како постати зелени милионер".

Добили смо посебно Mинистарство за заштиту животне средине и то је само почетак лепих жеља. Као наставак се помиње Министарство природних ресурса, Зелени фонд - који неће само да крпи рупе већ ће да делује подстицајно и развојно, Отворена врата - где ће организације цивилног друштва увек моћи да разговарају са надлежнима и да се њихов глас чује... За сада Извештај из сенке, о Поглављу 27, има више замерки него похвала.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво