Чекајући ветар

Еколошки магазин

"Узми рачун!" – наредбодавно. "Узми рачун и победи" – мотивишуће и обећавајуће... Свакако, узимамо рачуне, карте за паркинг и чекање у редовима, исечке за наплату путарине... Преврћемо у рукама масњикаве папире, чувамо их по џеповима и новчаницима, стављамо их у кесе са храном, дајемо их деци да се играју... А пуни су бисфенола А, супстанце за коју се већ дуже време зна да наноси штету и нашем организму и животној средини. Са резултатима истраживања које је спровео АлХем, упознаће вас Јелена Милић.

Као земља смо још далеко од освајања мистичних тајни рециклаже, а већ треба додатно да проширимо свест и схватимо да постоји и "прљава" рециклажа. Оно што ни Европа још није регулисала је да дозвољена количина забрињавајућих супстанци у рециклираном производу може да буде хиљаду пута већа од количине истих у новим.

Шума Микуља у Смедеревској Паланци прелази у надлежност "Србијашума"... оно што је остало од ње. Резултат вишедеценијске општинске "бриге" је 80 одсто посечених стабала и штета од најмање милион евра. Шумокрадице су се толико опустиле да продају дрва на пијаци. Чућете Антонија Недељковића из Удружења "Липар".

У Љубљани је одржана трећа по реду Интернационална конференција Водне агенције. О водним "детективима", спречавању приватизације извора, новим генерацијама пречистача отпадних вода, рационализацији потрошње (где већина у региону још тапка) и следећем кораку (где су друге европске земље), о борби и успеху да вода уђе у словеначки устав – говори Мајда Адлешић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво