Знакови

Оливера Парлић Карајанковић "Запремина тела: променљива", Градска галерија Пожега.

Наредни дани ће показати да ли ће Градска галерија у Пожеги постати још један пример праксе у Србији да квалитетни рад смета политичким моћницима, без обзира у којој се сфери тај успех остварује. А протеклих година, у Градској галерији у Пожеги под управом Слађане Петровић Варагић, гостовали су најзначајнији уметници Србије, што доказује и актуелна изложба Оливере Парлић Карајанковић. Данашња емисија јесте и подршка досадашњем концепту рада руководства Градске галерије.

На изложби "Запремина тела: променљива" Оливера Парлић Карајанковић је изложила своје "мекане" скулптуре, радове израђене од материјала који могу да мењају како облик тако и запремину. Уметница је записала: "Променљивост запремине, из назива изложбе, иако се на први поглед обрачунава са формалним аспектом скулптуре, много више се односи на само значење рада и мрежу односа коју он успоставља. Изложени радови јесу и тела за себе, али и посредством предмета од којих су направљени, успостављају специфичан однос према нашем телу, подсећајући да ништа није фиксирано или дато заувек."

Оливера Парлић Карајанковић завршила је вајарство на ФЛУ у Београду 1997. године, а 2000. је магистрирала, док је докторски уметнички пројекат "Ерос немогућих сусрета, скулптуралне форме постварених осећања", одбранила 2014. Тренутно ради као доцент на ФЛУ у Београду. До сада је излагала на бројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи