Чекајући ветар

Еколошки магазин

Дакле: имали смо златне виљушке док су данашњи развијени кидали месо зубима; крајем XIX века били смо међу оснивачима међународног задружног савеза; двадесетих година прошлог века имали смо прва постројења за прераду старог папира. Данас на виљушке слабо имамо шта да набодемо, задруге су у стању зомбија, а проценат рециклаже једва добацује до двоцифреног. Србија је као краљица матуре која се лоше удала. О светлој прошлости, компликованој садашњости и неизвесној будућности поновне употребе отпада, говори Кристина Цвејанов, председница Српске асоцијације рециклера амбалажног отпада. Гост емисије на тему задругарства је проф. др Миладин Шеварлић.

Ако дуго причате мобилним телефоном - он се загреје. Могао би и да се запали да му произвођачи нису ставили успориваче горења. Уво вам неће добити опекотине, али организам хоће ендокрине дисрупторе. Нема везе што не умете да изговорите - научите да постоје безбедније алтернативе и да имате право да их тражите. Чућете Јасминку Ранђеловић и Христину Стевановић Чарапину.

Много тога лошег раде нашој животној средини. Акценат је на "лошег" и "нашој", али често када нас убоду ове стрелице, кад схватимо шта се дешава - већ је касно. Држава је урадила све да, поштујући закон, замаже трагове и одузима нам драгоцено време за реаговање. Пројекат Co Seed могао би нешто да помери и у законском и у практичном смислу, на пример: пре него што вам брундање багера у пет ујутру обзнани рушење паркића или постављање цеви за отимање реке - знате да неко има намеру да их пошаље. О томе говоре Драган Гмизић и Никола Станојевић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара